Carina Lundgren

Carina Lundgren

Din Ekonomi & Framtid är skriven av Carina Lundgren, chefredaktör på Råd och rön. Boken har givits ut sedan 1998 och var från start en mycket efterfrågad produkt från skolan. Nu är ämnet hetare än någonsin och vi är givetvis glada att vi har möjlighet att få fortsätta jobba med Carina i framtagningen av boken.

Hej Carina!
Hur kom du att intressera dig för ditt yrke och ämnet privatekonomi?
Jag har alltid gillat att skriva och är nyfiken på omvärlden. Redan som ung journalist började jag skriva om konsumentfrågor och privatekonomi och tyckte att det var väldigt roligt eftersom frågorna berör alla och läsarna blir engagerade och hör av sig.

Varför tycker du det viktigt att nå ut till ungdomar med den kunskap som finns i boken?
Pengar betyder mycket i vårt samhälle. Med för lite pengar, skulder eller betalningsanmärkningar blir vardagen jobbig. Den som har tillräckligt med pengar slipper många bekymmer och kan ägna sin tid åt sådant som är kul. Jag vill visa att det går att påverka sin ekonomi genom att ändra lite på sina vanor.

Vad är utmaningen med att skriva till ungdomar genom FreeBook?
Att presentera ett ämne som är vardagligt på ett sätt så att det väcker intresse.

Vad tror du om framtiden för ungdomar och deras utbildning i privatekonomi och vardagsjuridik?
Ungdomar har nog mer kunskap idag än tidigare generationer. Det behövs också därför att samhället har förändrats och vi förutsätts ta ett större ansvar själva.