Aktieboken

Aktieboken

Idag sparar nästan varenda svensk i aktier – på något sätt. Vi sparar i pensionsfonder, vanliga fonder eller direkt i aktier, och intresset för aktier växer för varje år. Många är därför beroende av hur aktiemarknaden utvecklas, och vi försöker ständigt förutspå hur framtiden ska se ut. Du som läser detta kanske inte sparar själv ännu, men i och med ditt framtida pensionssparande är sannolikheten stor att du snart också har en fot på marknaden.

Vad är det då som påverkar hur mycket en aktie är värd? Och hur gör man egentligen för att köpa aktier? Den här boken är skriven för att ge svar på många av de frågor du kan tänkas ha om hur allt hänger ihop. Boken innehåller flera fallstudier och varje kapitel avslutas med frågor att diskutera. Kan du svara på dem, har du nog fått bra koll på aktier! I slutet av boken finner du en mängd företag som presenterar sin verksamhet. Har du funderingar kring dessa företag, är du välkommen att mejla eller ringa på de adresser och nummer de anger.

Boken är skriven av Patrik Anshelm som är civilekonom och har gedigen kunskap inom aktier och finansmarknad. Han har arbetat med aktier och aktiemarknadsinformation sedan 1990. Han har bland annat arbetat som aktiemäklare, som VD för Unga Aktie sparare och som informationskonsult på ett flertal olika företag.

Aktieboken är en unik bok som skiljer sig från den övriga aktielitteraturen, genom att Aktieboken är uppdelad i två delar – aktieskolan och företagspresentationerna – har vi knutit samman teori och praktik.

Boken är skriven på ett enkelt språk och är rikt illustrerad för att lätta upp ett fackområde som många anser vara komplicerat. Aktieboken avslutas med en utförlig ordlista. Aktieboken är framtagen av FreeBook och i samarbete med erfarna aktiekunskapsspridare och representanter för näringslivet.

Så tycker läsarna om Aktieboken

“Vi använder Aktieboken som huvudbok i en av våra obligatoriska kurser i ekonomi. Vi har helt enkelt inget alternativ eftersom det står alldeles för lite i den ordinarie huvudboken. Dessutom tycker jag att den är mycket välskriven.” Birgitta Larsson, Åva gymnasium i Täby

“Många av de böcker som vi köper in är alldeles för generella. Med FreeBook kommer man däremot djupare in i ämnet. Tack vare FreeBook har vi nu fördjupningslitteratur som vi annars inte skulle ha.” Georg Gustavsson, Sandbackaskolan i Arvidsjaur