Din Ekonomi & Framtid

Din Ekonomi & Framtid

Åren kring 20 tillhör de intensivaste i livet. Du slutar gymnasiet, väljer framtida yrke, flyttar hemifrån, möter kanske den stora kärleken. Du blir kort sagt vuxen.

Vuxenlivet innebär ett större mått av frihet än tonårstiden. Äntligen får du bestämma själv. Att vara vuxen handlar också om att ta ansvar för sina egna handlingar, fullt ut. Men för att kunna ta ansvar måste du känna till vilka regler som gäller.

I Din Ekonomi & Framtid förbereds du för den dag då det är dags att stå på egna ben. Du är bättre rustad för vuxenlivet med lite kunskap om hur du ska hantera din ekonomi och vilka lagar och regler som gäller, hur du väljer utbildning och söker jobb. Fakta varvas med beskrivande exempel för att ge en verklighetsnära anknytning till vardagliga situationer som ofta uppstår.

Din Ekonomi & Framtid är skriven av Carina Lundgren, journalist med inriktning på privatekonomi och juridik. Hon arbetar idag som chefredaktör för tidningen Råd & Rön.

Så tycker läsarna om Din Ekonomi & Framtid

“Det finns så mycket matnyttigt för ungdomar att läsa i Din Ekonomi & Framtid och därför kan jag starkt rekommendera den. Din Ekonomi & Framtid ger mer “kött på benen” än den ordinarie litteraturen.”
Per-Olof Svensson, Wendeskolan i Kristianstad

“Jag tycker att Din Ekonomi & Framtid är praktisk och behändig att jobba med. Den tar upp frågor som är väsentliga för elevernas framtid. Boken blandar teori med frågor och praktiska fall och riktar sig till samtliga elever.”
Sigbritt Wennerhag, Alaholmsskolan i Sävsjö